Osamaksu

Osamaksukauppa on melko vanha lainaamisen muoto. Sen juontaa juurensa ajalta jolloin lainan saanti pankista ei ollut kovin helppoa. Kauppiaat paikkasivat tämän aukon luotottamalla asiakkaan hankinnan itse. Tuotteesta maksettiin käsiraha ja loppu hinta maksettiin vähitellen pieninä kuukausierinä. Varsinkin postimyyntiyritykset myyvät tuotteita osamaksulla vuoden kahden maksuajalla. Myös huonekaluja ja ajoneuvoja ostetaan tyypillisesti osamaksu kaupalla.
Harva yritys silti enää itse tekee osamaksukauppaa, vaan toiminta on ulkoistettu rahoitusyhtiölle. Kauppiaalle tästä on pelkästään hyötyä. Se saa rahansa heti eikä sen tarvitse selvittää asiakkaan luottokelpoisuutta tai kärsiä mahdollisia luottotappioita. Monesti asiakkaalle myydään samalla myös luottoyhtiön luottokortti.
Viimeisiä oikeaa osamaksukauppaa ovat postimyyntiyritykset. Monet niistäkin ovat perustaneet erillisiä yhtiöitä emoyhtiön kylkeen hoitamaan asiakkaiden rahoitusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vinkki

Netissä on avattu uusi palvelu: etua.fi Siellä voi kilpailuttaa asuntolainan usealta luottolaitokselta samalla kertaa. Kilpailuttaa voi myös muita kulutusluottoja.