Luottokortti

Luottokortti on tullut jäädäkseen ja ne ovat vähitellen syrjäyttämässä tavalliset pankkikortit. Luottokorteista Visa Elektron ja Debit ovat lähimpänä pankkikorttia, maksu veloitetaan suoraan tililtä tai ainakin käytännössä tehdään katevaraus, jolloin kyseinen raha ei enää ole asiakkaan käytettävissä.

Luottokortin tavanomainen käyttö ei tarkoita ostamista lainaksi vaan ikään kuin laskulle. Luottokortilla tehdyt ostokset tulevat maksuun kerran kuukaudessa. Tällä tavalla maksettaessa luottokortin käytöstä ei koidu muita kuluja kuin luottokortin vuosimaksu. Muut maksut, siis maksettaessa kotimaassa, jäävät kauppiaan vastuulle. Ulkomailla maksukäytäntö voi olla melko kirjavaa. Monesti laskun loppusummaan lisätään pari prosenttia luottokortti lisää.

Luottokortti sanan luotto voi ajatella tarkoittavan enemmän luottamusta. kuin lainaa. Luottokortti on luotettava niin asiakkaalle kuin kauppiaallekin. Kauppias tietää varmasti saavansa rahansa ostoksesta, riippumatta kykeneekö asiakas maksamaan luottokortti laskunsa. Sen takaa luottoyhtiö.
Asiakas voi puolestaan pitää kauppaa luotettavana. Luottokortti oikeuksia ei myönnetä kenelle tahansa ja oikeudet lähtevät ensimmäistä rikkeestä tai laittomuudesta.

Jos myyjä ei kykene toimittamaan luottokortilla ostettua tavaraa tai palvelua niin luottoyhtiö on velvollinen korvaamaan menetyksen. Hyvä esimerkki on matkanjärjestäjän tai lentoyhtiön konkurssi, joita on lähihistoriassa tapahtunut lukuisia. Luottokortti asiakkailla homma on ollut yksinkertainen: luottoyhtiö on palauttanut rahat tilille tai hyvittänyt summan seuraavassa laskussa. Muille asiakkaille tie on paljon kivisempi. Työlään paperisodan ja pitkän odottelun jälkeen on usein saanut vain osan rahoista takaisin.

Lisää luottokorteista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vinkki

Netissä on avattu uusi palvelu: etua.fi Siellä voi kilpailuttaa asuntolainan usealta luottolaitokselta samalla kertaa. Kilpailuttaa voi myös muita kulutusluottoja.