Autolaina

Usein autolaina otetaan auton oston yhteydessä. Välttämättä tämä ei ole paras vaihtoehto. Lainakorko autoliikkeessä keskimäärin korkeampi kuin pankissa ja varsinkin luoton muut maksut kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksu yms ovat korkeampia tai niitä ei edes ole pankin autolainassa. Vastoin yleistä luuloa, niin autoliikkeen autolaina ei ole autoliikkeen myöntämä vaan taustalla on jokin rahoitusyhtiö.
Ennen auton ostoa kannattaa vierailla pankissa. Tai ainakin kannattaa vertailla autolaina tarjouksia pankkien verkkosivuilla. Sieltä löytyy yleensä autolaina laskuri jolla voi laskea autolainan kulut ja verrata autoliikkeen vastaavaan.

Autolaina voidaan pankissa myös liittää osaksi asuntolainaa, jolloin asunto toimii samalla autolainan vakuutena. Korko on alempi ja kun ensin maksetaan pois autolaina, niin silloin asuntolaista saadaan paremmat verovähennykset.

2 kommenttia:

Vinkki

Netissä on avattu uusi palvelu: etua.fi Siellä voi kilpailuttaa asuntolainan usealta luottolaitokselta samalla kertaa. Kilpailuttaa voi myös muita kulutusluottoja.