Opintolaina

Siinä missä muissa lainoissa on vaihtoehtoja, niin opintolainoja myöntävät vain pankit. Koska opintolaina on valtion takaama niin lainan korko opintolainassa on edullisempi kuin muissa kulutusluotoissa. Vain asuntolainaa voi saa halvemmalla korolla kuin mitä opintolainaa.
Vaikka korko alhainen niin opintolaina kannattaa silti kilpailuttaa pankkien välillä. Vähintäänkin kannattaa tinkiä korkomarginaalista pankkitiskillä. Pankkien verkkosivuilta löytyy opintolaina laskureita joilla voit laskea lainan kulut pidemmältä ajalta.
Opintolaina ei enää ole valtion tukemaa kuin aiemmin jossa valtio maksoi osan korosta. Vastaavasti nykyään opintorahan osuus on huomattavasti suurempi. Eurojärjestelmään siirtymisen myötä korot ovat laskeneet ja siten helpottaneet opintolainan maksajan taakkaa.
Useimmat opintolainat pääomitetaan eli lainan korko lisätään kasvattamaan opintolaina pääomaa eli velan määrä kasvaa koron määrällä vuosittain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vinkki

Netissä on avattu uusi palvelu: etua.fi Siellä voi kilpailuttaa asuntolainan usealta luottolaitokselta samalla kertaa. Kilpailuttaa voi myös muita kulutusluottoja.